Creps de fajol amb compota de poma i salsa de garrofa

Imatge

Bon dia!

Teniu gana? Us proposo uns creps de fajol, que no són ràpids de fer, però són molt bons i resulten un fantàstic esmorzar de diumenge. Va doncs, anem per feina!

INGREDIENTS per uns 6-8 creps

– 1 tasseta de fajol en remull amb aigua bona tota la nit i 2 orellanes

Per la compota:

– 1 poma (normalment les utilitzo amb pell ja que sempre les compro ecològiques)

– el suc de mitja llimona

– 1c/s de concentrat de poma

– 1c/p de canyella en pols

Per la salsa

– 2 c/s de farina de garrofa

– 1 c/p de kuzu (és un espesseidor originari del Japó, es pot fer servir farina de blat de moro)

– Mig got de llet d’arròs o d’ametlla o d’avena (aquesta última porta gluten)

PREPARACIÓ

Primer fem la compota de poma, tallant les pomes a làmines fines i posant-les en un cassó amb un ditet d’aigua, hi posem el suc de llimona, el concentrat de poma i la canyella (en guardem una mica per decorar). Ha de quedar cuita i toveta. A mi m’agrada trobar trossets, però si no us agrada la podeu aixafar una mica amb una forquilla.

Per la salsa de garrofa, posarem tots els ingredients junts en un altre cassó i ho portarem a ebullició sense deixar de remenar. Un cop faci el primer bull ja ho podrem treure del foc i seguir remenant, de manera que es vagi espesseïnt.

Per últim ja podrem fer la pasta per als creps. Colem el fajol eliminant l’aigua del remull i en posem de nova. Ho triturem amb el minipimer fins que quedi una massa per fer les creps.

En una paella que no s’enganxi, hi posem un rajolinet d’oli i l’escapem amb un paper de cuina. Esperem que estigui ben calenta i llavors hi afegim un cullerot de massa i la repartim per tota la superfície.

Per fer les creps, s’ha d’estar en “modo Zen”, cal paciència i tranquil·litat. Quan la massa està cuita del primer cantó, comença a desenganxar-se ella mateixa de la paella, llavors, amb els dits la pots agafar amb comte i fer-li la volta. Pot ser que el primer crep no surti perfecte, però segur que es pot menjar…

A mesura que vagis fent els creps ja els pots anar farcint de compota de poma i posant la salseta per sobre. Queda molt bé si ho decores una mica amb algún fruit sec a sobre, a més, així dones un toc cruixent molt agradable al plat.

Si els proveu a casa ja em direu com us han sortit.

Heu de tenir en conte que el fajol és un pseudocereal que quasi conté tots els aminoàcids, que no conté gluten i que segons la medicina tradicional china escalfa molt el cos, per això resulta molt adequat per l’hivern.

Advertisements

3 pensaments sobre “Creps de fajol amb compota de poma i salsa de garrofa

  1. Hola!!Em dic Zenaida i tinc una pregunta. Quan dius que tires l’aigua de remull del fajol i li poses de nova i ho tritures, l’aigua nova la tritures amb el fajol i les orellanes o tornes a tirar l’aigua? Gràciessssss

    • Hola Zenaida!

      Benvinguda al meu blog, espero que t’agradi, a poc a poc aniré penjant receptes, aliments, comentaris, etc.

      Pel que fa a la receta; només canvio un cop l’aigua. El deixo en remull a la nit i al dia següent aquella aigua la llenço, la que poso nova ja la trituro amb les orellanes, si? S’entén? Espero que si.

      Qualsevol dubte més ja saps on sóc!

  2. Moltissimes gràcies. Doncs la veritat és que si que m’agrada el teu blog perquè des de fa uns mesos m’estic interessant molt pel menjà crudivegà. Ja fa molts anys que soc vegana i ara se m’està despertant el crudivegà i miro pàgines per veure les receptes i ja tinc un munt. Ja t’aniré seguint.
    Moltes gràcies per l’aclariment i per compartir les teves receptes. Una abraçadaaaa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s