Azuki amb carabassa

Imatge

Els azukis són llegums d’origen oriental que tenen una forma semblant a un ronyó. La Medicina Tradicional Xina els utilitza per afavorir un correcte funcionament d’aquest. Tenen un 21% de proteínes i uns hidrats de carbó amb un baix índex glucèmic, per això són molt adequats per a persones diabètiques.

INGREDIENTS

– 2 tasses de cafè d’azukis remullats amb aigua bona i alga kombu durant 8-12 hores

– 1 ceba seca grossa

– Carabassa a daus petits

– 1 o 2 dents d’all

– alga kombu o wakame

– 1 fulla de llorer

– gingebre

– Oli d’oliva extra verge

PREPARACIÓ

– En una olla a pressió posar a coure els azukis escorreguts de l’aigua dels remull, amb el llorer, la kombu i una rodanxa de gingebre. Podeu posar-hi també els dos alls oberts, sinó els poseu a la cocció dels azukis, els podreu posar després amb la carabassa i la ceba.

Primer esperem que arrenqui el bull i treiem l’espumeta que s’hi fa a sobre. LLavors ja podrem tapar la olla i esperar uns 25 minuts a foc suau.

– A continuació peleu la ceba i talleu-la de dalt a baix per la meitat, després feu mitges llunes.

– A una paella on hi hagueu posat una mica d’oli, hi poseu la ceba i una mica de sal marina. Deixeu que la ceba es faci a poc a poc, que es caramelitzi una mica, aneu remenant de tan en tan.

– Mentres, podeu anar tallant a daus la carabassa, que de seguida que la ceba estigui toveta, ja podreu afegir-la i seguir cuinant.

– Si heu decidit posar l’all amb la carabassa i la ceba, ara és el moment. Deixeu que es vagi fent lentament, aneu remenant i barrejant.

– Quan els azukis estiguin cuits, els podeu escorrer però guardeu el suc (és molt sa per beure amb una mica de tamari, sempre i quan els azukis siguin ecològics).

– Bé doncs, ara ja podeu tirar els azukis a la ceba amb carabassa. Si veieu que tot plegat s’enganxa una mica, podeu afegir una mica d’aigua o el suc de coure els azukis.

– Ja ho tenim, ho podem amanir un cop al plat amb salsa tamari i decorar amb julivert picat.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s