Aquesta gelatina és perfecta per a un berenar o un postre de primavera-estiu, pot ser una estratègia al desig de gelats!!!
Resulta una bona alternativa a receptes amb lactis i sucre i, a més incorpora agar-agar, una alga que refresca el cos de manera progressiva i dona sensació de sacietat. També té un efecte depuratiu i laxant.
INGREDIENTS per a 6 persones
– 500g de maduixes ecològiques, les meves eren de l’Hort d’en Dídac a Mataró
– 1/2 L de llet d’arròs sense sucre
– 3 c/s de flocs d’agar-agar (jo tenia tires i les vaig tallar amb les tisores ja que sinó costa una mica de desfer-se)
– 1 culleradeta de ratlladura de llimona ecològica ben fina
– 3 c/s de melassa d’arròs
– 2 c/s de crema d’ametlles blanques sense sucre
– 1/2 pessic de sal marina
PREPARACIÓ
– Bulliu la llet amb els flocs d’agar-agar i una mica de sal durant 7 minuts a foc lent, destapat. Si són tires necessitareu més temps per que es disolguin.
– Pareu el foc i afegiu-hi les maduixes, la ratlladura de llimona, la crema d’ametlles i la melassa.Tritureu-ho amb la batedora fins obtenir una consistència cremosa. Us ha de quedar lleugera, no massa espessa. Cal tenir en compte que quan es refredi agafarà consistència de gelatina, per això haureu d’esperar un parell d’hores.
– Deixeu-ho refredar a la nevera i serviu-ho amb trossets de maduixes i unes fulles de menta, la menta aportarà un toc picant fresc que ajudarà a la digestió.
És molt fàcil de fer, no teniu excusa, ja podeu anar per feina i dir-me com us ha quedat 😉
Reblogged this on Celler-Adocse.