“Truita” sense ou d’arròs i porro

Truita arròs (3)

Una truita que no porta ou, feta amb farina de cigró, escurrialles d’arròs integral i verdures que quedàven a la nevera!!

Resulta una molt bona opció per endur d’excursió o en una carmanyola. És deliciosa tan freda com calenta.

Teniu davant una recepta nutritiva i a més, l’arròs i les llegums confereixen un àpat complet en aminoàcids.

INGREDIENTS (per una truita)

– 4 c/s d’arròs integral cuit amb alga kombu

– 1 porro gran tallat per la meitat i a rodanxes fines

– 1 pastanaga petita a rodanxes fines

– 1/4 de carabassó a daus petits (és lo que em quedava per la nevera)

– 1 c/s d’algues espagueti de mar remullades 15′

– 2 grans d’alls picats

– 3-4 c/s de farina de cigró

– Aigua bona

– Pols de tomàquet assecat al sol

– Sal marina amb herves, orenga

– Oli d’oliva extra verge de 1a premsada amb fred

PREPARACIÓ

– En una paella amb oli saltejar una estoneta el porro (afegir-hi una mica de sal marina), la pastanaga, el carabassó i l’all. A continuació hi poseu les algues escorregudes i seguiu coent. Pot ser que us calgui posar una mica més d’oli o una mica d’aigua, així el plat no serà tant greixós. Al final afegiu-hi l’arròs ja cuit, que quedi una mica enganxadet a la paella, de manera que es barregin els sabors de les verdures.

– Mentre estant prepareu la barreja de farina de cigró i aigua. Ha de quedar com si fos ou batut. Poseu primer la farina en un bol, i hi aneu afegint l’aigua a poc a poc, barrejant fins que quedi amb textura d’ou batut. A mi m’ha quedat una mica massa líquida primer, he hagut de posar-hi més farina, i després una mica més d’aigua. Al final ha quedat ideal. Llavors és quan heu d’afegir-hi la pols de tomàquet sec i la orenga.

– Quan tingueu el saltejat a punt, uns 15′, l’eboqueu al bol i barregeu bé la verdura saltejada amb la massa de farina i aigua. Que quedi tot ben amorosit.

– En una paella que no s’enganxi, tireu un bon rajolí d’oli d’oliva, deixeu que s’escalfi i a continuació ja hi podeu posar la mescla per tal que es qualli com si fós una truita d’ou. Cal tenir en comte que la farina de cigró s’ha de coure, així que cal baixar una mica el foc i deixar-la uns minutets.

– Tot seguit amb l’ajuda d’un plat o d’una tapa li feu la volta a la truita, que es cogui per l’altra banda. I sabreu que està cuita quan mogueu una mica la paella i la truita es mogui i es desenganxi, llavors ja estarà cuita.

– Espero que us agradi i que no us resulti difícil, perque no ho és!!  😉

Aquesta recepta la vam fer un dia al curs de cuina i dietètica naturista amb el Gabor, em va encantar i tenia moltes ganes de tornar-la a probar. La primera vegada que la vaig fer a casa la vaig fer amb ou, aquest cop l’he fet amb la barreja de farina de cigró i encara m’ha agradat més.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s