Pizza de polenta al pesto

pizza de polents (2)

AVUI PER SOPAR… PIZZA!!!!

Una versió vegana i sense gluten. Amb verdures de temporada i shitakes.

Feta de polenta (sèmola de blat de moro)  integral ecològica. Aquetsa resulta adequada per l’època calorosa de l’any, és ràpida de cuinar, molt nutritiva i de fàcil digestió.

INGREDIENTS (per 2 pizzes)

Per la pizza:

– 2 tasses de cafè de polenta integral

– 6 tasses de cafè d’aigua bona

– 1/2 manat d’espàrrecs bladers de proximitat

– 1 ceba tendra grossa

– 300g de shitakes o 5-6 unitats

– 1 pastanaga

Per la salsa pesto

– 10 fulles d’alfàbrega fresca talladeta petita

– 1 o 2 dents d’all picat

– 2 c/s d’anacards picadets o pinyons o nous i ametlles (a mi m’agrada amb anacards o festucs)

– 1/2 c/p de pasta d’umeboshi o sal

– 2  c/s d’oli d’oliva

– aigua per ajustar la consistència

PREPARACIÓ

– Fem primer la salsa posant tots els ingredients en un morter, ho triturem ajustant amb una mica d’aigua la textura que volem. Jo la faig bastant densa, que no quedi líquida ja que després ha d’anar a sobre la base de la pizza.

– A continuació fem la base. Posem a escalfar les 6 tasses d’aigua en un cassó amb una mica de sal d’herves, quan bulli, abaixem el foc i  hi anem tirant en forma de pluja la polenta, sense deixar de remenar amb una cullera de fusta un parell o tres de minuts, apaguem el foc i seguim remenant uns minuts més fins que veiguem que la polenta ha absorvit tota l’aigua i queda com una pasta.

– Aquesta “pasta” la repartim en dos plats i fem una base rodona i no massa gruixuda, serà la base de la pizza. Ho deixem refredar. Si voleu que sigui una mica cruixent ho podeu posar al forn pre-esclafat i gratinar-ho una mica vigilant que no es cremi.

– Ara ja toca preparar les verdures. Normalment jo sempre primer faig la ceba. La tallo a mitges llunes i en una paella amb oli calent la sofregeixo fins que vagi quedant tobeta i dauradeta. Mentrestant trec les cues als espàrrecs verds, netejo amb un drap humit els shitakes i pelo una mica la pastanaga (tot i que si és ecològica només cal rentar-la una mica per treure-li la terra que pugui tenir).

– Trossegem totes les verdures i les anem afegint a la paella amb la ceba. Si cal hi posem una mica d’aigua per evitar que s’enganxin. Caldrà anar-les saltejant de mica en mica que es barregin els sabors.

– Quan tinguem la base de la pizza freda, hi posem per sobre la salsa pesto, com si fós la salsa de tomàquet de les pizzes convencionals. Llavors a sobre hi repartim les verdures ja cuites.

– Per decorar el plat, podem picar amb el morter uns quants anacards més i posar-los com si fós formatge parmesà. A la foto podeu veure que els vaig posar bastant sencers per que m’agrada el toc cruixent que li donen.

Preneu nota: És important que el blat de moro sigui ecològic per estalviar-nos que sigui transgènic. Actualment tot el que trobem convencional l’han modificat genèticament per tal que sigui més productiu i resistent als pesticides.

Bé doncs res més, em sembla que no em deixo res! Espero que us agradi molt i si la feu ja em direu com us ha quedat i si us ha agradat!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s