Estofat de llenties “Du Puy”

Estofat de llenties (2)

Les llenties verdes “Du Puy” tenen denominació d’origen de la comarca francesa de Velay (zona volcànica a 1100m d’alçada)

Són molt riques en proteínes, minerals i oligoelements, com per exemple el ferro i el magnesi.

INGREDIENTS per a 2 persones

– 2 tasses de cafè de llenties

– 5 cm d’alga kombu

– 1 ceba tendra tallada a mitges llunes

– 1 pastanaga gran tallada a rodanxes en diagonal

– 1 carabassó tallat a bastonets

– 4 tomàquets secs o 1 tomàquet madur gran pelat i sense llavors tallat a daus

– 1 all picat

– 2 c/p d’ametlles picades torrades

– herbes aromàiques com farigola o orènga

– oli d’oliva extra verge, sal marina sense refinar i julivert fresc

PREPARACIÓ

– Primer posem a bullir les llenties amb l’alga kombu i força aigua, que les cobreixi un parell o tres de dits. Hauràn de coure una mitja horeta. Al principi feu que arrenqui el bull a foc fort, veureu que fa una mica d’espuma, amb una cullera la treieu i llavors ja podeu baixar el foc i deixar que es vagin coent. Si en algún moment veieu que cal aigua, afegiu-la!

– En una paella sofregiu la ceba i l’all uns deu minuts amb una mica de sal, a foc lent. Tot seguit afegiu el tomàquet, el carabassó, la pastanaga, les herbes aromàtiques i seguiu cuinant uns quinze minuts més tapat i a foc baix. Si veieu que s’enganxa una mica, tireu-hi un rajolí d’aigua i torneu-ho a tapar.

– Quan les llenties estiguin bullides, les escorreu i les poseu a la paella amb les verdures, remeneu i deixeu uns minutets més tapat. De seguida estarà a punt.

– Per servir ho poseu en un plat i ho decoreu amb les ametlles i una mica de julivert picat.

NOTA: Aquest plat és un plat nutritiu, tonifica la sang i l’energia. El fet d’afegir les ametlles fa que sigui complet en aminoàcids essencials. També hi podrieu posar un parell de cullerades d’arròs integral.

Si no teniu alga kombu, les podeu bullir amb alga wakame, aquesta també ajuda a trencar enllaços i fa que siguin més digeribles les llegums.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s