Gelatina de coco amb maduixa macerada

mousse de coco amb maduixa macerada (1)

La llet de coco és vegetal i conté àcids grassos, entre d’altres l’àcid làuric, molt sa per als ossos ja que els protegeix de l’oxidació dels radicals lliures.

La gelatina d’agar agar és interessant per a les persones amb restrenyiment,  ja que conté fibra soluble, aquesta ajuda al peristaltisme intestinal.

INGREDIENTS per a 6 gots

– 500ml de llet d’arròs

– 100ml de suc de poma ecològic sense sucre

– 400ml de llet de coco

– 30g de flocs de coco sec

– pell de llimona ecològica sense la part blanca

– 1 cullerada i mitja d’agar agar en pols

– 500g de maduixes ecològiques

– sal marina i suc de llimona o vinagre d’umeboshi

PREPARACIÓ

– Primer de tot posem a macerar les maduixes. Les rentem i les tallem a trossets, les posem en un bol i hi afegim una mica de sal marina sense refinar i el suc de mitja llimona o una cullerada sopera de vinagre d’umeboshi. Ho deixem uns 30 minutets.

– En un cassó hi posarem la llet d’arròs, el suc de poma i la llet de coco amb la ralladura de la llimona. Deixem que s’escalfi i que bulli uns minuts, a continuació hi tirarem el coco sec talladet ben fi i deixarem que bulli i que s’estovin una mica.

– Quan els flocs de coco s’hagin estovat una mica, llavors hi tirarem en forma de pluja l’agar agar en pols, i anirem remenant de manera que es vagi desfent i la barreja vagi agafant consistència. Ja podrem apagar el foc i remenar una mica més.

– El pas següent és batre-ho amb la batedora per fer que quasi no es notin els trossets de coco ni la pell de la llimona. A mi m’agrada deixar-la ja que dona un toc cítric, però si la voleu treure ara és el moment. Un com tingueu la barreja ben triturada i fina, ja la podeu posar en gots de servir o en copes.

– Mentre es va refredant la gelatina, remenem una mica les maduixes i les podem anar repartint als diferents gots.Si voleu que les maduixes macerades se us quedin per sobre, com a la foto, haureu d’esperar que la gelatina es solidifiqui una mica més, si no les maduixes aniran al fons del got i a l’hora de menjar us les trobareu al final enlloc del principi 😉

Bé doncs això és tot, aquesta us la podeu menjar fresqueta. Bon profit, espero que la probeu i que us agradi! Resulta ideal per berenar…

 

NOTES: Si voleu que quedi més cremosa, no hi afegiu tanta gelatina, quedarà més com una mousse. Llavors hi podeu afegir una mica de crema d’ametlles o farina d’ametlles que servirà per donar textura de mousse.

Anuncis

Un pensament sobre “Gelatina de coco amb maduixa macerada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s