Sardines amb escabetx de llimona

sardines en escabetxOhhh les sardines com m’agraden!!! En un prinicpi volia que fós un blog totalment vegetarià, però no ho he aconseguit. Hi ha algún peix que m’agrada molt i que cuinat de determinada manera s’aprofiten tots els seus nutrients.

Aquesta és una recepta per fer-la i deixar-la a la nevera pel dia següent, serà més bona i gustosa!

INGREDIENTS per a 2 persones

– 6-8 sardines sense tripes i sense cap

– Oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

– el suc de mitja llimona

– 4 tomàquets secs

-4 tires d’ alga espagueti de mar seca, tallada i remullada amb aigua i sal

– 2 grans d’all

– 1 c/s de vinagre d’umeboshi

– Julivert verd picat

PREPARACIÓ

– Poseu oli en una paella gran, poseu-hi les sardines. Han de quedar mig cobertes d’oli. Afegiu el suc de llimona, els grans d’all tallats a lamines, els tomàquets secs i l’alga escorreguda.

– Poseu-ho a coure a foc molt lent, que es vagi confitant. Quan arrenqui el bull deixe-ho només 3 minuts i apagueu el foc.

– Ho retireu del foc i hi afegiu el julivert picat i la cullerada de vinagre d’umeboshi. Movent la paella remeneu per tal que es barregin bé els sabors.

– Ja està. Deixeu que es refredi i ho guardeu a la nevera pel dia següent.

NOTA:

Les algues ajuden a descarregar els possibles metalls pesats que pugui portar el peix, gràcies a l’àcid algínic que contenen.

Les sardines, com el verat, el sorell i els seitons, són peixos blaus petits que no acumulen tants tòxics com la tonyina. Aquests peixos són rics en àcids grassos omega 3, aquest tipus de greixos no toleren les temperatures altes. Amb l’escabetx aconseguim una cocció suau que no destrueix aquests greixos sans. Per això cal evitar la brasa i la planxa que sempre són temperatures més altes.

El vinagre d’umeboshi és  molt alcalí, compensa l’acidesa que provoca el peix amb oli. A més, l’acidesa del vinagre ajuda a digerir els greixos. No poseu molt suc de llimona, ja que la llimona també cou el peix, i pot fer que quedi sec.

Es recomanable acompanyar els plats de proteïna animal (peix o carn) amb verdura verda rica en fibra, així ens ajuda a netejar ràpid els budells i evitar la putrefacció.

Aquesta és la meva versió de la recepta de verat amb escabetx de la Montse Vallory de la revista digital Ets el que menges. Espero que la probeu i que us agradi. 😉

Advertisements

Un pensament sobre “Sardines amb escabetx de llimona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s