Púding de mill amb carabassa

puding de mill i carabassa (5)Ja ha arribat la tardor i aquesta és una de les receptes adequades per aquesta estació.

Segons la medicina oriental, la tardor és el moment per centrar-se després de la dispersió de l’estiu. Els aliments de la tardor (mill, carabassa, moniato, fruits secs, bolets…) ajuden a recuperar-nos de l’estació anterior i a preparar l’hivern, a més afavoreixen el bon funcionament de l’estòmac i el pàncrees, imprescindibles per una bona nutrició!

INGREDIENTS per a 2 persones

– 2 tasses de les de cafè de mill ecològic rentat per immersió i escorregut. Aquest pas és important per treure la saponina que la majòria de cereals tenen.

– 6 tasses de les de cafè d’aigua bona

– Un bon tros de carabassa pelada talladeta a daus petits

– Alga espaguetti de mar a trossos

– 1 ceba grossa o 2 de mitjanes tallades a mitges llunes

– Cúrcuma

– Pebre recent mòlt

– Oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

– Sal marina

PREPARACIÓ

– En un cassó poseu el mill escorregut i l’alga per torrar-ho durant un parell de minuts, així alcalinitzem el cereal i fem que no ens acidifiqui tant l’organisme.  Passat aquest temps afegiu les sis tasses d’aigua. Feu que bulli els primers 5 minuts, veureu que fa una mica d’espuma, treieu-la amb una cullera i abaixeu el foc. Ha de coure durant uns vint  minuts, heu de veure el gra de cereal ben obert.

– Mentre bull el mill, en una paella poseu oli i tireu-hi la ceba amb una mica de sal marina, remeneu bé durant  cinc minuts i baixeu el foc. A continuació afegiu la carabassa i seguiu sofregint. Pot ser que calgui una mica més d’oli, però jo li poso un raig d’aigua per no fer el plat tant oliós i així resulta més digestiu.

– Més o menys a la meitat de la cocció del sofregit, tireu la cúrcuma i el pebre mòlt, remeneu bé, que quedi ben repartit.

– Un cop tingueu el mill bullit, que ja hagi absorbit tota l’aigua, i el sofregidet estigui a punt, ho barregeu tot a la paella o al cassó. Ara cal mesclar bé tota la preparació i llavors la podreu posar en un motlle una mica engrassat amb oli d’oliva i deixar-la refredar bé per tal que agafi consistència. Un cop fred ho desmotlleu i us quedarà en forma de púding.

– Si us ho voleu menjar calent ho podeu posar uns minuts al forn. Espero que us agradi molt! Bon profit!

NOTES: El mill és un cereal un mica insípid i pot quedar una mica sec, per això cal fer-li un bon sofregit de ceba per donar-li amorositat.

Quan tingueu la mescla encara al cassó podeu fer separacions més o menys iguals i donar-l’s-hi forma d’hamburgueses. Deixar-les refredar i quan us ho vulgueu menjar, posar una mica d’oli en una paella i esclafar-les a la planxa.

Una altra opció és, barrejar les dos preparacions a la paella on heu fet el sofregit (contant que és una paella gran), repartir-ho i aplanar-ho bé, us quedarà com una truita.

Aquest plat queda molt bé amb una salsa d’ametlles per exemple!

Anuncis

3 pensaments sobre “Púding de mill amb carabassa

  1. Hola guapa, m’agraden molt les receptes que tens!! Super sanes 🙂 T’he afegit a la llista de blocs que segueixo (apareix a la dreta del meu blog), així no em perdré cap de les teves propostes saludables! Una abraçada i ens llegim!!

  2. Retroenllaç: Pastissos de mill | MartiNaTural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s