Crema de carabassa amb quinoa i llet de coco

crema carabasa quinoa cocoMmmmmm… la carabassa, que bona!!!

Ja estem a la tardor, l’aliment més indicat per aquesta època és la carabassa. De color taronja, rodona o en forma de violí, creix a ran de terra i té un sabor dolç que ajuda a saciar la necessitat de sucres i dolços dolents!

Segons la Medicina Tradicional Xina la carabassa tonifica el pàncrees i l’estómac. INGREDIENTS

– 1/2 carabassa violí

– 2 tasses de les de cafè de quinoa rentada

– 400ml de llet coco

– 1 ceba grossa tallada a mitges llunes

– 1 porro tallat a rodanxes diagonals

– 1 troç d’alga wakame

– aigua bona

– cúrcuma, pebre negre recent mòlt

– sal marina sense rfinar

– oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

– pipes de carabassa i de girasol torrades

 

PREPARACIÓ

– En una olla hi tirem un raig d’oli d’oliva, afegim la ceba i el porro i un pessic de sal, ho saltem tot uns 5 minuts a foc fort, remenant bé perque la ceba suï i deixi anar una mica d’aigua. Baixem el foc al mínim i hi tirem un rajolinet d’aigua, així deixem que es cogui la ceba i el porro i no s’enganxin.

– Mentre la ceba i el porro es van fent, caldrà remenar de tant en tant, pelem i tallem la carabassa a daus més o menys regulars.

– Quan la ceba i el porro estiguin ben tous llavors afegim la carabassa i deixem que es vagi coent també a foc suau. Podem afegir una mica d’aigua per evitar que s’enganxi la verdura i per no afegir més oli ja que sinó quedari a massa oliós. En aquest moment hi poseu la cúrcuma i el pebre negre recent mòlt, barregeu bé i que segueixi coent.

– Llavors netegeu la quinoa amb un colador i un bol. Ompliu el bol d’aigua i poseu el colador amb la quinoa. Fregueu els grans entre ells i amb la paret del colador, retireu el colador, buideu l’aigua del bol i aneu repetint el mateix procediment unes quantes vegades fins que veigueu que l’aigua ja no surt blanca.

– Afegiu la quinoa a la olla, remeneu una mica i cubriu la preparació amb la llet de coco. Deixeu una mica de llet per decorar el plat abans de servir. Pot ser que us falti una mica de líquid, afegiu-hi aigua. Ha d’haver-hi líquid fins un dit per sobre de les verdures ja que la quinoa n’absorbirà. Podeu pujar el foc.

– Poseu-hi l’alga a trossos, assegureu-vos que queda submergida amb el líquid, ja que necessita hidratar-se.

– Estigueu atents, cal anar remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi. Ha de coure uns 20-30 minuts, fins que veigueu el grà de quinoa ben obert i que s’ha després de l’anella que té.

– Un cop estigui, ho deixeu refredar una mica i ho tritureu amb una batedora. Veureu que queda una textura genial, molt cremosa. A mi m’agrada que es trobi algún trosset de verdura.

– Ja és hora de servir, en un bol o un plat us en poseu la quantitat que voleu, ho decoreu amb unes quantes pipes de girasol i carabassa i un rajolí de llet coco.

BON PROFIT!

 

NOTES: Aquesta és una recepta que la faig sovint per sopar, és ideal en aquesta època que comença el fred. A més, al tenir quinoa ens aporta tots els aminoàcids necessaris per a l’organisme i serveix com a plat únic.

Tot i que els aliments estiguin triturats cal ensalivar cada cullerada que ens posem a la boca per afavorir una millor digestió!

La llet de coco ens aporta un gust diferent i característic que combina molt bé amb la cúrcuma i el pebre. També, com ja sabem, el greix de la llet de coco va bé per als ossos ja que els protegeix contra els radicals lliures.

Per últim demanar disculpes per la foto, no és gaire bona la imatge i no fa justícia amb lo bona que està la crema! Quan en tingui una de millor la penjo.

 

 

 

Advertisements

2 pensaments sobre “Crema de carabassa amb quinoa i llet de coco

  1. Que bona aquesta crema!! Un plat molt complet! La quinoa queda bé amb qualsevol ingredient, és tan bona!! Normalment no utilitzo llet de coco per cuinar, pero amb les cremes queda molt bé oi? Segur que li dóna un toc deliciós. I la carabassa també dóna molt de joc. Quines ganes de tardor!! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s