Batut de pinya deliciós, refrescant, digestiu i saludable!
El tronc de la pinya és ric en enzims que ajuden a la digestió de les proteïnes, però per aquesta funció cal menjar-la crua.
El coco i el lli tenen efectes antiinflamatoris, antibacterians i antifúngics.
INGREDIENTS per a 4 gots
– 1/2 pinya madura amb el tronc, pelada i tallada a trossets
– 1/2-1 litre d’aigua bona
– 2 cullerades de llavors de lli ben mòltes
– 125ml de llet de coco o 2 cullerades d’oli verge de coco
PREPARACIÓ
– Primer poseu la pinya a trossos i el mig litre d’aigua en un pot per batre. Bateu-ho fins aconseguir una textura fina. Prove-ho i si véieu que queda fibrós ho podeu colar.
– Tot seguit afegiu el lli recent mòlt i la llet de coco. Seguiu batent amb el minipimer, ajusteu la textura del batut amb lo que us quedi d’aigua en funció de com us agradi.
– I ja està! Espero que us agradi i que el disfruteu. Si el feu ja em direu com us ha quedat.
NOTES: He tret la recepta de la revista digital “Ets el que menges” i del curs de cuina i dietoteràpia de l’IFPS Roger de Llúria. En els dos casos fan servir la polpa de l’aloe vera, ja que aquesta és molt indicada en processos de lesió de l’intestí, quan hi ha hiperpermeabilitat.
Si compreu llet de coco, potser no l’utilitzeu tota, llavors la resta la podeu posar en una crema de carabassa (hi ha la recepta en aquest blog). En canvi si compreu l’oli verge de coco (és una mica car si és de bona qualitat però n’hi ha molt), el podeu fer servir per fer un saltat de verdures amb curry o per posar en una torrada al matí substituint la mantega de llet de vaca.