Sopa de verdures i bacallà

porrusalda (4)

Aquest any no ve el fred, no obstant no sé si és que ja estem a Novembre o què, però m’ha vingut de gust fer una sopeta reconfortant!

Pot ser un plat únic per sopar, és suau i de fàcil digestió.

INGREDIENTS per 2 persones

– 1 ceba seca gran tallada a mitges llunes

– 1 pastanaga tallada a daus

– 1/2 xirivia pelada i tallada a daus

– 1 nap petit tallat a daus

– 1 porro tallat a rodanxes

– 5 cm d’alga wakame trossejadeta

– 1 dent d’all

– 1 rodanxeta de jingebre o pebre negre recent mòlt

– 150g-170g de bacallà sec esqueixat dessalat

– 1 fulla de llorer

– 2L d’aigua bona

– Oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

 

PREPARACIÓ

– En una olla amb un raig d’oli saltejar la ceba, quan aquesta estigui tobeta podrem posar la resta d’ingredients (les verdures, el llorer, l’alga, el gingebre i l’aigua), però no posarem el bacallà ja que triga poquet a fer-se.

– Cal coure-ho tot plegat uns 20 minutets. Mentrestant talleu el bacallà a trossos petits. L’heu d’afegir els últims 5-7 minuts que cogui junt amb les verdures.

– Al apagar el foc, afegiu una mica d’oli i si cal ajustar el gust podeu utilitzar sal marina amb herbes o herbes per al peix, com per expemple anet sec.

Bon profit, espero que us agradi

 

NOTES: Si us agrada el miso, també en podeu fer servir, però cal vigilar que no sigui massa salat. Si l’utilitzeu recordeu treure un cullerot de brou en un got i disoldre el miso allà, un cop fet això, s’afegeix a la sopa, però amb el foc apagat, ja que el miso no ha de bullir, perdría les propietats que té.

Si no voleu utilitzar bacallà podeu fer una sopa amb mill (molt adequat per al sistema digestiu) o amb quinoa (molt digestiva també i amb un contingut molt elevat en aminoàcids).

L’alga wakame la poso per afavorir l’eliminació dels possibles metalls pesats del peix. Les algues tenen una substància anomenada àcid algínic que afavoreix l’arrossegament dels metalls a l’intesti i així són més fàcilment eliminats.

Quan compreu el bacallà sec salat, l’heu de rentar una mica sota l’aixeta per treure l’excés de sal, i posar-lo en un bol o tupper de vidre que es pugui tapar, cobert d’aigua. El primer dia li canvieu l’aigua un parell de vegades, i el segon dia amb un cop n’hi ha prou. Trobo important que estigui un parell de dies en remull, així quedarà més tendre, sinó és possible que us quedi una mica dur, cosa que farà que no sigui tant agradable de menjar.

Advertisements

Un pensament sobre “Sopa de verdures i bacallà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s