Arròs integral amb espàrrecs i ou al vapor

arros amb espàrrecs i ou al vaporL’ou al vapor permet menjar-nos la clara ben coagulada, ja que crua conté antinutrients, i el robell cru, que és on hi ha els àcids grassos essencials, necessaris per al nostre organisme.

Aquest és un aliment complet, dissenyat per donar una nova vida. Conté proteïnes d’alt valor biològic, greixos sans (depenent de com el cuinem), vitamines i minerals.

INGREDIENTS per a 2 persones

– Arròs integral bullit

– Un manat d’espàrrecs verds trossejats petits

– 10 xampinyons laminats

– 1 ceba tendra tallada a mitges llunes

– 2 fulles de col ecològica

– 1 ou ecològic per persona

– 2 c/s de salsa tamari

– pebre negre recent mòlt

– herbes aromàtiques: orenga, farigola…

– Oli d’oliva extra verge

– Sal marina sense refinar

 

PREPARACIÓ

– En una paella amb un raig d’oli, posem la ceba i un pessic de sal. Saltegem fins que quedi toveta. Com sempre, si veiem que queda una mica sec o que s’enganxa podem posar un rajolinet d’aigua i deixar que es vagi coent.

– Tot seguit afegirem a la paella els espàrrecs i els xampinyons, deixant que es cuinin uns minutets remenant-los de tan en tan.

– Quan estigui tot cuit, afegim a la paella l’arròs integral i ho mesclem bé. Apaguem el foc, hi tirem les herbes aromàtiques i el tamari. Tot plegat ho reservem un moment.

– En una olla amb dos dits d’aigua, posem una vaporera (estri foradat per fer coccions al vapor) tapem i esperem que l’aigua arrenqui el bull.

– Separem la clara del rovell. Quan l’aigua bulli, posem damunt de la vaporera una fulla de col untada amb una mica d’oli i a sobre la clara de l’ou. Ho tapem i ho deixem coure uns 7 minuts o fins que la clara estigui quasi cuita.

-Passat aquest temps, destapem i amb cura posem el robell a sobre la clara quallada. Tornem a tapar i ho deixem només un parell de minutets per evitar que el robell es cogui. Apaguem el foc, salpebrem i ja estarà llest.

– Per servir el plat posem l’arròs amb espàrrecs a un cantó i a l’altre la fulla de col amb l’ou al damunt. Mengeu-vos immediatament per evitar que s’oxidin els greixos del robell.

NOTES: Podeu veure la cocció base de l’arròs aquí: http://www.etselquemenges.cat/receptes/cuinera-montse-vallory/coccio-base-de-larros-integral

Jo el que faig un cop a la setmana és, coure 4 tasses de les de cafè d’arròs integral amb kombu. Llavors en tinc per un àpat per dues persones (com aquesta recepta) i per un parell o tres de dies més que m’ho menjo per esmorzar en forma de crema amb sèsam, pipes de carabassa i fruits secs.

Si algú té interés en saber més coses de l’ou i les seves propietats: http://www.etselquemenges.cat

 

 

Anuncis

Un pensament sobre “Arròs integral amb espàrrecs i ou al vapor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s