“Crackers de llavors” amb deshidratadora

crakers (7)Pel meu aniversar, el Sergi em va regalar una deshidratadora. Un aparell que serveix per treure l’aigua dels aliments i allargar per tant la seva conservació, a part, de potenciar-ne el sabor.

L’utilitzen les persones que segueixen una dieta crua, ja que permet no pujar la temperatura per sobre de 41ºC, mantenint així els enzims dels aliments actius.

INGREDIENTS

– Llavors de carabassa crues

– Llavors de girasol crues

– Llavors de lli daurat i marró

– Llavors de sèsam blanc i negre

– Llavors de “chia”

– 3 pastanagues ecològiques ratllades

– 2 c/s de salsa tamari

– herbes aromàtiques: orenga, farigola, salvia…

– Aigua bona

PREPARACIÓ

– Posem cada tipus de llavor en un bol amb aigua tota la nit. Així s’activen (iniciant-se el procés de germinació), a més així resultaràn més digeribles.

– Al dia següent escorrem les llavors de sèsam, les de carabassa i les de girasol. Veurem que les de”chia” i les de lli hauran quedat mucilaginoses, això serà el que farà que les “crakers” quedin compactes. En un bol gran hi posarem totes les llavors i ho remenarem.

– Tot seguit afegim la pastanaga ratllada i mesclem tot, que quedi ben barrejat. Llavors es el moment de posar les herbes aromàtiques i el tamari. Tornem a remenar de manera que es barregin bé els sabors.

– Llavors quan ho tinguem a punt ho estenem damunt les fulles Paraflex, que no quedi massa gruixut, ni massa fi. Ho deixarem deshidratant a 41ºC durant 8 hores. Passat aquest temps, cal donar la volta a la massa per afavorir que es deshidrati més uniformement. D’aquest cantó ho deixarem 1 hora més.

Cal dir, que en funció de l’aigua que haguem afegit a les llavors de lli i de “chia”, ens quedarà una barreja més humida o més seca. A l’hora de deshidratar, caldrà anar veient que vagi perdent tota l’aigua i que quedi ben sec.

– Un cop sec ja ho podrem tallar amb unes tisores i fer forma quadrada o rectangular, com ens agradi més. Les podem fer servir per acompanyar hummus, olivada, paté de xampinyons, etc.

 

NOTES: També podeu utilitzar paper de forn, però és més fàcil que se us quedi enganxat. I també podeu fer les “crakers” al forn a una temperatura baixeta i amb la porta lleugerament oberta per tal que circuli l’aire.

Són molt interessant nutricionalment ja que tenen tots els aminoàcids, moltes vitamines i minerals, i el fet de no pujar de 41ºC fa que conservin tots els enzims, per tant són molt digeribles.

 

Advertisements

Un pensament sobre ““Crackers de llavors” amb deshidratadora

  1. Retroenllaç: “Pa” deshidratat | MartiNaTural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s