“Tarta” de remolatxa

pastís de remolatxa (1)Un pastís boníssim per esmorzar o per picar a mitja tarda.

La remolatxa és rica en sucres, però gràcies a la seva fibra, aquests s’absorveixen lentament. Rica en vitamines del grup B i rica en iode, ferro, potassi i silici.

A més, aquesta arrel lila conté molts antioxidants, substàncies que tenen efectes positius sobre l’organisme.

INGREDIENTS

– 1+1/2 remolatxa cuita al vapor o 3 de petites

– 150g de farina integral d’arròs

– 100g de farina d’ametlla

– 1c/p de vinagre de poma

– 1c/p de bicarbonat

– 1c/p de canyella en pols

– 2c/s de xarop d’atzavara cru (sirope de agave)

– 1 poma dolça pelada i tallada a làmines (per decorar)

– 125ml de suc de poma ecològic sense sucre afegit (Cal Valls)

– 125ml d’aigua mineral

 

PREPARACIÓ

– Preescalfem el forn a 180ºC.

– Posem tots els ingredients en un bol (excepte la poma) i ho triturem fins que aconseguim una massa sense grumolls, una massa fina.

– Ho eboquem en un motlle rodo o rectangular previament engrassat amb oli d’oliva o forrat amb paper de forn per evitar que s’enganxi.

– Abans de posar al forn posem al damunt les làmines de poma tal i com es veu a la foto.

– Enfornem uns 35-40 minuts a 180ºC fins que quedi fet i una mica daurat.

– Abans de desmotllar-lo haurem d’esperar que es refredi. Es millor si el deixeu refredar sobre una reixa.

I… “tatxan”… ja estarà fet! A mi em va agradar molt, cal tenir clar però que us ha d’agradar la remolatxa! 😉

 

NOTES: Podeu fer el mateix amb poma enlloc de remolatxa. Si ho feu així no cal coure les pomes abans.

També podeu utilitzar altres farines, quedarà bé amb farina de fajol, tot i que és més forta de gust. La d’arròs és més suau.

Anuncis

2 pensaments sobre ““Tarta” de remolatxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s