Estofat de carxofes, api i tempeh

estofat de carxofes, api, i tempeh  (5)Avui us porto una recepta que la faria quasi cada setmana, i es que les carxofes m’encanten. I quan n’és època en menjo tot sovint.

Aquesta hortalissa molt conreada al Prat del LLobregat és rica en ferro, fòsfor, calci, magnesi, potassi i sodi. A més de vitamines del grup B. Per al seu alt contingut en aigua i fibra és depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunològic. Un tresor!

INGREDIENTS per a 2 persones

– 2 carxofes fermes de proximitat, pelades i el cor tallat a octaus

– 2 branques d’api a rodanxes

– 2 cebes tendres tallades a mitges llunes (si són ecològiques, aprofiteu les fulles verdes)

– 1/2 got d’alga cochayuyo remullada

– 1 paquet de tempeh de cigró macerat amb tamari (si el compreu sense macerar caldrà que el bulliu 20 minuts amb alga kombu i tamari per fer que sigui més digestiu). Per la recepta talleu-lo a daus.

– Oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

– Julivert picat

– Pipes de girasol i carabassa illavors de sèsam blanc i negre

 

PREPARACIÓ

– Saltejar les cebes amb una mica d’oli i un pessic de sal durant uns 5 minuts o fins que comencin a daurar-se.

– Incorporeu les carxofes, l’api, el tempeh i l’alga cochayuyo. Afegiu una mica de sal, tapeu-ho i deixeu coure 10 minutets a foc suau, aneu remenant de tant en tant, si cal podeu posar-hi una mica d’aigua. I quan les carxofes estiguin al dente ja estarà.

– Serviu el plat o poseu-vos-ho al tupper. A l’hora de menjar podeu amanir l’àpat amb 1c/p de vinagre de poma, oli d’oliva i el julivert picat. Com veieu a la foto jo hi vaig posar pipes i llavors, i em vaig deixar el julivert! 😉

Bon profit!!!

 

NOTES: Aquest plat es podria servir amb fulles de créixens (berros) i faria d’aquest, un àpat encara més depuratiu i beneficós pel fetge. A més la recepta admet altres verdures de temporada (espàrrecs, dent de lleó…).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s