Batuts variats!

batut de kiwi, escarola, pastanaga, api i canyella amb maca (3)batut de gerds, api, raves, pastanaga i nabius liofilitzats (1) batut de plàtan, pastanaga, escarola, api i nabius (3) batut verd amb germinats (2)

batut de pinya, pastanaga, enciam i api, maca canyella (1)

Com ja us vaig explicar fa uns dies, en el “post” del meu primer suc verd, vaig fer un programa de desintoxicació en grup gràcies a la revista digital de salut http://www.etselquemenges.cat. La experiència va ser molt enriquidora i vàrem aprendre molt.

Una de les coses que havíem de fer cada matí era un batut verd. De fet si teniu un extractor de sucs lent és millor, ja que el suc resulta més digestiu. Jo encara no en tinc i ho faig amb el minipimer i aigua o algún tipus de llet vegetal, per això em queda més dens (batut) i no tant líquid com un suc.

Avui us en explico 5 de diferents. Tots deliciosos i amb la mateixa base d’api i fulles d’enciam o escarola! El procediment per a tots els batuts és el mateix, posar tots els ingredients en un pot per triturar-los i anar-hi afegint l’aigua o la llet vegetal a poc a poc per ajustar la textura que ens agradi.

1r. Batut de kiwi

– 1 kiwi pelat

– fulles verdes i blanques d’escarola

– 1 branca d’api

– 1 pastanaga

– canyella en pols

– 1 got d’aigua bona

2n. Batut de gerds

– Una safata de gerds

– Una branca d’api

– 3 ravanets

– 1 pastanaga

– nabius liofilitzats

– 1 got de llet d’arròs sense sucres afegits

3r. Batut verd amb germinats

– 1 pera

– Fulles d’enciam

– 1 branca d’api

– 1/2 cogombre mig pelat

– 1/4 d’alvocat

– una rodanxa de gingebre fresc sense pelar

– germinats d’alfals (userda)

– 1 got d’aigua bona

4t. Batut de plàtan

– 1 plàtan

– 1 pastanaga

– fulles d’escarola

– una branca d’api

– nabius liofilitzats

– 1 got de llet d’ametlles sense sucres afegits

5è. Batut de pinya

– Una branca d’api

– Fulles d’escarola blanques

– 1/2 pinya pelada amb el tronc central

– 1 pastanaga

– 1 got de llet d'”alpiste”

– 1 c/p de maca en pols (www.saludviva.com)

 

NOTES: En aquests batuts no hi he posat remolatxa, però també es pot utilitzar, tant crua com cuita.

En algun d’aquests hi he posat algo de greix (alvocat, llet d’ametlles), va molt bé per fer que el batut sigui més nutritiu però no tant depuratiu. També hi podeu afegir llet de coco.

En algunes receptes de sucs verds o batuts verds hi posen espinacs o bledes. A mi m’agrada canviar de fulles verdes ja que els espinacs i les bledes són molt riques en oxalats. Aquests dificulten l’absorció d’alguns minerals i a més es poden dipositar als ronyons. També podeu utilitzar fulles verds de col ecològica o les floretes de bròquil verd.

Si els aneu provant, ja em direu com us queden i si feu les vostres versions no dubteu en compartir-los!!!

Salut! 😉

 

 

 

Advertisements

2 pensaments sobre “Batuts variats!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s