Pastís cru de pastanaga amb nata d’anacard

pastís cru de pastanaga (1)

Mireu que us porto avui! Una altra recepta per als qui voleu començar a menjar cru, vegà, sense gluten, sense làctics i sense sucre! Deliciós!

Aquesta és la meva versió d’un pastís molt típic i freqüent a la xarxa, a veure que us sembla.

La pastanaga és rica en betacarotens (precursors de la vit. A). Són compostos que ajuden a mantenir la vista i la pell en bon estat de salut! A més, aporta antioxidants beneficiosos per l’organisme. I per si fos poc, aquesta arrel conté ferro, potassi, fòsfor, calci, magnesi i àcid fòlic.

 

 

INGREDIENTS per un pastís gran

– 3 pastanagues crues ecològiques pelades i ratllades

– 1 tassa (10-12u) de dàtils “medjoul” sense ós previament remullats dues hores

– 1/2 tassa de flocs de coco o coco ratllat

– 1 tassa de nous

– 1 tassa de farina d’ametlla

– 1/2 tassa de flocs de mill o de quinoa

– 2 c/s d’oli de coco cru

– 2 c/p de canyella en pols

– una mica d’aigua

 

Per la cobertura d’anacard

– 1 tassa d’anacards crus remullats 8 hores

– 1 c/s de xarop d’atzavara (agave)

– 1 c/p de suc de llimona

– aigua per ajustar la consistència

 

PREPARACIÓ

– Poseu tots els ingredients per al pastís en una trituradora. Afegiu-hi l’aigua a poc a poc, per anar ajustant la consistència.

Si no teniu trituradora, piqueu les nous, talleu els dàtils a trossos ben petits i en un bol barregeu bé amb una cullera tots els ingredients fins que vagi quedant una massa homogènia.

– Poseu la massa en un motllo o una safata gran, esteneu-la bé amb una espàtula per tal que no us quedi molt gruixut.

– Per la nata, tritureu els anacards amb una mica d’aigua (no la del remull), el suc de llimona, el xarop d’atzavara i si voleu una mica de canyella o vainilla en pols. Veureu que queda com si fos nata.

– Esteu uniformement la cobertura a sobre del pastís i podeu decorar-lo amb nous, canyella…

Bon profit i a disfrutar!

NOTA: L’oli de coco cru és sòlid, el podeu posar en un bol i escalfar-lo una mica al bany maria, així serà més fàcil de mesclar amb els ingredients de la preparació. Però no l’escalfeu molt ja que llavors no serà una recepta 10o% crua.

 

 

 

Advertisements

Un pensament sobre “Pastís cru de pastanaga amb nata d’anacard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s