Flam de plàtan i llimona

flam de plàtan i llimona (1)

 

Aquesta, és una recepta per a l’estiu ja que l’agar-agar ens refresca el cos i el plàtan és una fruita tropical de la que no convé abusar-ne durant els mesos més freds.

Una versió de flam saludable, rica en magnesi i potassi excel·lent per berenar en les èpoques caloroses de l’any.

INGREDIENTS

– 3 cullerades de flocs d’agar-agar

– 1/2L de llet d’arròs sense sucres afegits

– 4 o 5 plàtans madurs trossejats i remullats amb suc de llimona

– 1/8 de c/p de cúrcuma

– 1/2 beina de vainilla oberta per la meitat

– 2 c/s de ratlladura fina de pell de llimona ecològica

– 1/2 pessic de sal marina

– 3 c/s de melassa d’arròs o de concentrat de poma Cal Valls

 

PREPARACIÓ

– Posem l’agar amb la llet d’arròs, la beina de vainilla, la cúrcuma i el 1/2 pessic de sal. Ho fem bullir durant 7 minuts, destapat per evitar que vessi.

– Retirem la beina de vainilla, afegim els trossos de plàtan amb el suc de la llimona i la ratlladura de la pell de llimona. Triturem ben triturat. Hem de probar de gust si ens agrada o no. Si ho voleu més dolç ara és el moment de posar el concentrat de poma o la melassa d’arròs.

– Ompliu flameres o motlles de silicona i deixeu-ho refredar completament abans de desmotllar-ho.

– A l’hora de servir ho podeu decorar amb una mica de pell de llimona o amb maduixes fresques o liofilitzades, o amb una fulleta de menta!

Ideal per a l’estiu, bon profit 😉

 

NOTES: Ja he utilitzat altres vegades l’agar-agar, recordeu que qualla com si fós gelatina. Conté fibra soluble que ajuda a mantenir un bon trànsit intestinal, a més resulta ideal per a dietes d’aprimament. Aquesta alga, com ja he dit abans, ens refresca i ens depura l’organisme.

Pel que fa a l’endolcidor, prefereixo utilitzar concentrat de poma que no melassa d’arròs. De totes maneres un cop tingeu la preparació triturada proveu-ho abans de posar-hi res més dolç, el plàtan i la llet d’arròs ja són dolços. A més, a l’estiu ens refrescarà més el gust àcid de la llimona que no un gust massa dolç.

En aquest flam utilitzem la cúrcuma com a colorant, així ens queda d’un color més semblant a un flam d’ou tradicional. Però vigileu amb la quantitat ja que la cúrcuma té un sabor amarg, no en poseu massa!

P.S.: Disculpeu la foto, tant bon punt el torni a fer un altre dia, faré una altra foto i la canvio, ok? 😉

flam de plàtan i gogi (3)

Aquesta és una versió del que vaig penjar fa uns dies. La llet enlloc d’arròs es d’escaiola (alpiste en castellà), i a més hi he afegit baies de Gogi, que les vaig deixar en remull amb el suc de llimona i el plàtan. Aquest dia no tenia veina de vainilla i no la vaig posar però també va quedar molt bo de gust.

 

 

Anuncis

Un pensament sobre “Flam de plàtan i llimona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s