“Pa” deshidratat

pa deshidratat (8)

 

Moltes vegades els que no podem menjar gluten acabem picant sempre el mateix, les típiques torrades d’arròs integral o de blat de moro, algun cop les trobem de fajol o de quinoa, però al final s’acaba repetint. Per això feia temps que buscava una recepta de “pa” diferent, i que tampoc fóssin unes “crakers” de llavors que ja les vaig fer!!!!

La recepta és amb deshidratadora, però també la podeu fer al forn… mireu mireu…!!

 

INGREDIENTS

– 1 carabassó gran tallat a daus

– 1 ceba gran tallada a mitges llunes

– 2 dents d’all

– 1 poma pelada ratllada

– 1 pastanaga ratllada

– 1 nap petit o 1/2 nap gran pelat ratllat

– comí mòlt

– cúrcuma i pebre negre recent mòlt

– 100g de farina d’ametlla

– 50g de sèsam blanc lleugerament torrat i mòlt

– 50g de sèsam negre mòlt

– 130g de lli mòlt

– 2 c/s de vinagre d’umeboshi

– 100ml d’oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

pa deshidratat1 (2)

PREPARACIÓ

– En un cassó poseu el carabassó a daus i la poma ratllada, i ho tritureu.

– A continuació poseu la ceba i l’all, i tritureu.

– Tot seguit afegiu la pastanaga i el nap, torneu a triturar. Us quedarà una pasta força humida.

– Ho evoqueu en un bol i llavors afegiu la farina d’ametlla, el sèsam mòlt, les espècies (cumí, cúrcuma i pebre), l’oli i el vinagre d’umeboshi i ho remeneu bé amb una cullera de fusta.

– Per últim, poseu-hi la pols de lli i seguiu remenant, veureu que agafa consistència.

– Amb una espàtula esteneu bé la massa sobre una fulla de “teflex” per la deshidratadora. No ho feu molt prim ja que quan perdi aigua encara us quedarà més prim, i tampoc molt gruixut per que sinó necessitareu molta estona per assecar-ho del tot.

pa deshidratat1 (3)

– Ho poseu a la deshidratadora, la primera hora a 52ºC, i després 7 hores a 42ºC. Passat aquest temps, amb molt de comte feu la volta a la massa, veureu que es desenganxa bé.

– Deixeu-ho deshidratar 6 hores més a 42ºC. Han de quedar ben fetes però una mica tovetes. No han de quedar zones humides, si és així necessiten més estona!

– Quan estiguin seques les podeu tallar. Si les voleu per fer “montaditos” podeu fer quadradets o triangles més o menys petits, i si voleu utilitzar-les per fer un entrepà o “sandwich” feu talls més grans.

pa deshidratat1 (6)

Bé doncs, espero que us hagin agradat! Per conservar-les, poseu-les dins d’un “tupper” de vidre i a la nevera. No patiu que no duraràn gaire… són boníssimes! Com veieu nosaltres ens les hem menjat amb alvocat i germinats de raves, i amb mostassa i germinats de bròquil.

NOTES: Una de les peculiaritats d’aquest “pa”, es que és cru, al fer-ho amb la deshidratadora no pugem la temperatura de la preparació i per tant en conservem les vitamines, els minerals i els enzims dels aliments. Us sorprendrà lo bo que està.

Si no teniu deshidratadora, ho podeu fer al forn a temperatura baixa i amb la porta oberta uns 10cm per tal que corri l’aire. Si el forn té ventilador, millor. Podeu preescalfar el forn i després baixar la temperatura. Caldrà que poseu la massa a sobre del paper de forn amb una mica d’oli.

Resulta un “pa” molt nutritiu i ric en calci. Les ametlles i el sèsam són font d’aquest mineral.

Bon profit!!!!

 

 

 

Anuncis

Un pensament sobre ““Pa” deshidratat

  1. Retroenllaç: “Llet” d’ametlles | MartiNaTural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s