Magdalenes de poma i ametlla

magdalenes de poma (1)

 Ultimament, m’he cansat d’esmorzar la crema de cereals (arròs, mill…) i he descobert que m’agrada fer-me una tassa de xocolata i un parell de magdalenes.

Si les compro a la botiga, encara que siguin sense gluten venen carregades de sucre i additius que no van gens bé pel nostre cos. Així que sempre que puc opto per fer-les a casa amb ingredients bons. A més, així el Sergi no menja tantes galetes 😉

Veureu que és super fàcil i són boníssimes.

 

INGREDIENTS

– 4 pomes ecològiques

– 100g de farina d’ametlla

– 150g de farina de fajol

– 2 c/p de vinagre de poma no pasteuritzat

– 1 c/p de bicarbonat

– 1 c/p de canyella

– 2 c/s de xarop d’atavara

– 250g de suc de poma ecològic de Cal Valls

 

PREPARACIÓ

– Preescalfeu el forn a 180ºC.

– Peleu tres de les quatre pomes, feu-les a talls i poseu-les en un bol.

– Afegiu-hi la farina de fajol i l’ametlla, el vinagre de poma, el bicarbonat, la canyella, el xarop d’atzavara i el suc.

– Triture-ho tot amb el “minipimer” fins aconseguir una massa homogènia de pastís.

– Repartiu la massa en motlles de magdalena. Jo n’utilitzo uns de silicona que van bé per que no s’enganxa la massa.

– Peleu la poma que queda i feu llesques fines per posar a sobre (tal i com es veu a la foto). Si voleu i per que quedi una mica brillant podeu posar una mica d’oli de coco per sobre. Millor que oli d’oliva, ja que el de coco aguanta millor l’alta temperatura.

– Poseu-les al forn 15 minuts fins que estiguin cuites. El temps dependrà del forn i de la potència.

magdalenes de poma (5)

Bon profit, que les disfruteu!

 

NOTES: La massa també la podeu posar en un motlle de pastís i posar la poma tallada fina a sobre, queda molt bé! Potser necessita més estona de forn per garantir que no quedi cru de dins. Potser uns 35-40 min.

Ja us vaig parlar de les bondats del fajol en aquest post (timbal de fajol)

Advertisements

3 pensaments sobre “Magdalenes de poma i ametlla

  1. Quina bona pinta!
    Quina pena que aquí a Alemanya les ametlles i la farina d’ametlla no són gaire assequibles 🙂 Però és una bona idea, jo també m’avorreixo de tant en tant d’esmorzar mill!

  2. Oh quina pinta!
    He anat veient receptes de reposteria i veig que no fas servir mai llevat. Com es? Simplement es pot substituir per bicarbonat en la quantitat adequada?
    Gràcies Martina, ets la millor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s