Pastissos de mill

pastís de mill i bacallà (1) amb alfàbrega

Pastís de mill i bacallà amb alfàbrega i all picat

pastís de carabassa amb salsa tomàquet Cal Valls (1)

Pastís de mill amb carabassa i espaguetti de mar amb salsa de tomàquet Cal Valls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avui us porto dues receptes en una!

Prepareu el mill i les cebes, que la resta d’ingredients són els que canvien! Som-hi?

INGREDIENTS pel de carabassa amb salsa de tomàquet, per dues persones

– 2 tasses de les de cafè de mill rentat i escorregut

– 4 + 1/2 tasses de les de cafè d’aigua bona

– 2 cebes grosses o 1 ceba i un porro o 1 ceba seca i 1 ceba tendra o 2 porros, nets i tallats a mitges llunes si són cebes o a rodanxes fines si són porros

– 1 troç de carabassa pelada, sense llavors i tallada a daus

– alga espaguetti de mar tallada petita i remullada 10 min.

– 1/2 pot de tomàquet triturat de la casa Cal Valls de Vilanova de Bellpuig

– Oli d’oliva extra verge de 1a premsada en fred

– Sal marina, pebre negre, cúrcuma i orenga

PREPARACIÓ

– Primer de tot poseu el tomàquet triturat en un cassó amb un raig d’oli, una mica de pebre i deixeu que es vagi coent a foc lent durant uns 40-45 minuts. Veureu que redueix una mica, hi podeu posar una mica d’aigua bona.

– A la meitat de la cocció, tireu-hi la orenga o les herbes que més us vinguin de gust.

– A continuació, en una cassola amb un raig d’oli saltegeu les cebes amb un pessic de sal, 7-10 minuts fins que comencin a quedar tovetes i perdin turgència.

– Afegiu-hi el mill i deixeu que es torri una mica, sense que canvï de color. Llavors tireu-hi la carabassa i tot seguit l’aigua. Poseu-hi les algues escorregudes i porteu-ho a ebullició sense tapar. Quan comenci a bullir, baixeu el foc al mínim i deixeu-ho coure 20-25 minuts tapat.

– Passat aquest temps, destapeu i amb un palet de fusta o una forquilla, mireu si al fons de la cassola queda aigua. No n’ha de quedar.

– Tireu ara la cúrcuma i el pebre negre. Barregeu bé la preparació que quedi tot ben repartit i poseu-ho en un motlle de silicona per deixar-ho refredar. Un cop fred quedarà amb la forma i el podrem desmotllar i tallar. Si voleu que us quedi amb una textura més fina, caldrà posar-hi un rajolí d’aigua i triturar-ho una mica, jo prefereixo trovar-me trossets!

– Per emplatar o per posar en un tupper, poseu dues cullerades de salsa de tomàquet al fons, el tall de pastís i per sobre una mica més de salsa de tomàquet. I ja està. Bon profit!

INGREDIENTS pel de bacallà i alfàbrega

– 2 tasses de les de cafè de mill rentat i escorregut

– 4 tasses de les de cafè d’aigua bona

– 2 cebes grosses o 1 ceba i un porro o 1 ceba seca i 1 ceba tendra o 2 porros, nets i tallats a mitges llunes si són cebes o a rodanxes fines si són porros

– 150g de bacallà esqueixat, dessalat i tallat petit

– Oli d’0liva EV de 1a premsada en fred

– Sal marina, cúrcuma i pebre negre

– Fulles fresques d’alfàbrega (en tinc a l’hort)

– 2 dents d’all picat

– 4 meitats de nous

PREPARACIÓ

– En una cassola amb un raig d’oli saltejar les cebes amb un pessic de sal, 7-10 minuts fins que comencin a quedar tovetes i perdin turgència.

– A continuació posar-hi el mill, deixar que es torri una mica, com la recepta anterior i en aquest cas posar-hi l’aigua primer i tot seguit el bacallà. Portar-ho a ebullició destapat i quan arrenqui el bull, tapar-ho i deixar-ho 20 minuts.

– Mentrestant, fer la picada amb les nous, l’all i l’alfàbrega amb un bon raig d’oli d’oliva.

– Com en l’anterior recepta, quan hagin passat els 20 minuts de cocció del mill, destapar, mirar si hi queda aigua i afegir la cúrcuma i el pebre. Barrejar bé i posar-ho al motlle. Deixar-ho refredar.

– Per emplatar tallar el pastís, posar-lo en un plat o tupper i per sobre tirar-hi la picada d’all i alfàbrega. Que vagi de gust!!! 😉

NOTES: Com haureu vist a les fotos, sempre poso germinats i pipes de carabassa i de girasol. És una manera d’enriquir el plat amb més vitamines, minerals, antioxidants i enzims!

La cúrcuma la posem al final, ja que per tal que sigui més efectiu el seu poder antiinflamatori convé consumir-la en cru, que no hagi patit un procés llarg de cocció.

Aquesta recepta també queda molt i molt bé amb col-i-flor o amb espàrrecs.

En aquest blog ja vaig penjar una recepta molt semblant, però en format púdding.

En tots els casos podeu posar el pastís al forn per gratinar una mica la part de sobre, queda molt bé i més cruixent.

Pel que fa a la salsa de tomàquet, convé que cogui força estona amb oli d’oliva per tal que aprofitem bé el licopè que té, aquest s’absorveix millor si hi ha un medi greixós.

Jo utilitzo una olla de ferro colat de fons gruixut de la marca Le Creuset, va molt bé per que reparteix perfectament la calor.

 

Advertisements

2 pensaments sobre “Pastissos de mill

    • Hola!
      Moltes gràcies pel comentari, quina il·lusió!

      Et pots fer seguidor clikant el botonet on posa “folow” a baix a la dreta quan obres el blog!

      A veure si ho trobes, ja em diràs!

      Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s