“Gazpacho” de remolatxa

gaspatxo de remolatxa (2) Ja venen de gust les receptes fresquetes per l’estiu!! I com que sóc una enamorada de la remolatxa avui us porto una sopeta semblant a un gaspatxo però a més de tomàquet hi posarem remolatxa.

Aquesta arrel originària del Nord d’Àfrica és rica en minerals com el ferro i el iode, i rica en vitamines del grup B, molt importants per l’organisme.

Recepta fàcil, sorprenent, alcalinitzant i refrescant. Bon profit!

 

 

INGREDIENTS per a 2 persones

– 1 remolatxa gran crua (si voleu també es pot utilitzar cuita)

– 2 pastanagues crues

– 1-2 tomàquets pelats i sense les llavors

– 1 cogombre mig pelat i sense les llavors

– 1 dent d’all

– suc de llimona (opcional)

– 15ml de vinagre d’umeboshi

– 30ml d’oli d’oliva extra verge de 1a premsada en fred

– aigua bona

– Germinats d’alfals (userda)

– Remolatxa cuita per la decoració

PREPARACIÓ

– Poseu a la batedora tots els ingredients trossejats grans i tritureu fins a obtenir una sopa de textura semblant al gaspatxo. Ajusteu d’aigua si us agrada més líquida.

– Probeu-la i afegiu més vinagre per aconseguir un sabor més àcid-salat (sinó teniu vinagre d’umeboshi, podeu utilitzar suc de llimona i sal marina sense refinar).

– Serviu la sopa en un bol amb una rodanxeta de remolatxa cuita i els germinats d’userda (com a la foto).

Pim pam… espero que la disfruteu!

 

NOTES:

Segur que molts ja ho heu probat, però hi ha versions de gaspatxo amb síndria, maduixes… Ja m’explicareu les vostres experiències. Ah! jo no li he posat, però amb pebrot verd i/o vermell també pot quedar bé.

Serveixen qualsevol tipus de germinats, els de porro també queden molt bonics. Els germinats enriqueixen encara més el plat en ferro i vitamina C.

Advertisements

Un pensament sobre ““Gazpacho” de remolatxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s