Carabassons rodons farcits de quinoa amb oli d’alfàbrega

carabassons farcits de quinoa i fulles de col (3)

Mireu quina monada de carabassons rodons vaig trobar l’altre dia al mercat de Molins, els hi vaig comprar a l’Albert i la Sonia. Aquests no els podia fer servir per fer una crema, aquests són per lluir a taula!

Ja tinc una recepta de carabassons farcits de quinoa, però aquesta és amb fulles de col verda enlloc de mongetes tendres i a més, la foto és més xula!

INGREDIENTS per a 2 persones

– 4 carabassons rodons mitjans

– 2 tasses de les de cafè de quinoa ben rentada i escorreguda (per eliminar la saponina)

– 4 tasses de les de cafè d’aigua bona

– Algues espaguetti de mar de Galícia Porto Muiños

– 2 fulles verdes grans de col ecològica tallades a tires fines

– 1 grapat d’ametlles crues ben filetejades

– 1 ceba grossa picada a daus petits

– cúrcuma i pebre negre acabat de moldre

– oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

Per a l’oli d’alfàbrega

– 1 dent d’all picat

– 1 tassa de fulles fresques d’alfàbrega

– oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

– ½ c/p de vinagre de poma no pasteuritzat

PREPARACIÓ

– Primer posem a coure la quinoa. En un olla amb l’aigua freda posem un pessic de sal, les algues espaguetti de mar talladetes petites i la quinoa escorreguda. Portem a ebullició a foc fort i quan bulli abaixem el foc i ho deixem uns 20 minuts, fins que l’aigua s’hagi absorbit.

– Mentrestant, obrim els carabassons per sobre, com si els hi treguéssim un barret i amb una cullera petita els hi treiem la polpa. Aquesta la reservem.

– En una olla posem dos dits d’aigua i una cistelleta per coure al vapor. Hi posem els carabassons al revés quan l’aigua bulli, i els deixem coure durant uns 4 minuts. No volem que ens quedin tous.

– A banda, a una paella saltegem la ceba 10 minutets amb un raig d’oli. Passats els deu minuts hi posem la polpa dels carabassons ben talladeta petita i deixem coure 10 minuts més. Si veiem que cal més oli, podem posar-hi un rajolinet d’aigua, així no fem el plat tant greixós.

Per últim afegim les tires fines de col verda i ho deixem coure dos minutets, així la col ens queda “al dente”. Barregem bé i apaguem el foc. Afegim la cúrcuma i el pebre negre recent mòlt, i les ametlles picades. Aquestes donaràn un toc cruixent a la recepta.

– Per anar acabant caldrà ajuntar-ho. La quinoa amb les verdures i l’ametlla seràn el farcit dels carabassons rodons que hem fet al vapor. Els omplim ben bé fins a dalt i els hi posem el barret!

– Per fer l’oli d’alfàbrega, posem al got de la batedora l’all, les fulles d’alfàbrega, l’oli i el vinagre de poma. Ho batem fins a obtenir l’oli d’alfàbrega. Si volem que ens quedi més cremós hi podem posar una mica d’alvocat i ajustar-ho amb aigua si és necessari.

– A l’hora de menjar, destapem el carabassó i reguem la preparació amb l’oli d’alfàbrega.

Bon profit, són boníssims i com sempre sa i nutritiu!

Advertisements

4 pensaments sobre “Carabassons rodons farcits de quinoa amb oli d’alfàbrega

  1. Hola Martina,

    Hem vist que tens moltes receptes! Et volem presentar la pàgina myTaste.cat, una comunitat on els bloguers de cuina catalans poden compartir totes les seves receptes, segur que els usuaris gaudiran molt amb el teu blog!
    Hem creat també un Top blogs de receptes on podràs trobar la llista de tots els blogs que ja s’hi han afegit, i també hi podràs afegir el teu. I no t’has de preocupar, perquè tot és de franc!

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    MyTaste.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s