Pastís de polenta amb salsa de nabius

pastis de polenta amb nabius

El cap de setmana passat teníem un dinar on cadascú portava alguna cosa, jo vaig portar un paté de xampinyons i aquest pastís de polenta amb salsa de nabius.

És un pastís fàcilissim de fer, molt nutritiu i que encantarà a grans i petits, a més, com sempre se’l pot menjar tothom (celíacs, intolerants a la lactosa, alèrgics a l’ou, diabètics, etc.)

Era la primera vegada que el feia i em va sorprende lo bé que va quedar!

INGREDIENTS

– 1 got de polenta integral ecològica

– 3 gots de llet d’arròs

– dos grapats de nabius secs

– mig got d’avellanes torrades i picades

– la pell de mitja llimona ecològica

– 1 branqueta de canyella

– 1 c/s de kuzu

– 3/4 de got de suc de poma ecològic i sense sucre

PREPARACIÓ

– En un cassó posem els tres gots de llet d’arròs amb la canyella, la pell de llimona i un grapat de nabius picadets, ho portem a ebullició a foc lent, així donem temps a que la llet s’infusioni.

– Quan bulli, retirem la pell de llimona i la canyella, i hi evoquem la polenta en forma de pluja sense deixar de remenar, per evitar que es facin grumolls. Apagueu el foc i seguiu remenant mentre hi tireu les avellanes trossejades o picades. Veureu que va quedant com una pasta.

– Engrasseu un motlle amb una mica d’oli i poseu-hi la pasta, que quedi ben repartit. Deixeu que es refredi abans de treure’l del motlle.

– Per a la salsa: Poseu a escalfar la major part del suc amb la resta de nabius (no cal que els trossegeu ja que després els passarem per la batedora). Mentre s’esclafa diluïm el kuzu amb la resta del suc i tot seguit ho afegim amb el suc que es va escalfant, seguim remenant fins que la barreja es torni altre cop transparent. Veureu que comença a tenir una textura com més espesseïda. Tritureu tot i la salsa us quedarà vermella, a mesura que es vagi refredant quedarà una mica espessa.

– Un cop hagueu desmotllat el pastís li poseu la salsa de nabius per sobre i ja ho podreu servir!

Fàcil oi? Espero que us agradi quan la probeu! Bon profit 😉

Se’m acut que pot ser un postre de Nadal original!!!

Un pensament sobre “Pastís de polenta amb salsa de nabius

Deixa un comentari