Galetes crudiveganes de poma i nabius

galetes crudiveganes amb nabius i poma (3)

Feia dies que em venien de gust unes galetes per esmorzar o per berenar a la feina, després de xafardejar moltes receptes, vaig inventar-me aquestes amb ingredients que tenia per casa, i com sempre, sorpresa… que bones que queden!

Tenen un munt d’ingredients, però no són difícils de fer, de fet són molt fàcils. I queden la mar de bé, a la meva sogra li van encantar!

Ens posem en marxa?

 

 

INGREDIENTS per a 24 galetes

– 2 tasses de flocs de mill (la recepta original posava d’avena, però conté gluten per contaminació creuada).

– 4 pomes ecològiques sense pelar

– 1 tassa de nabius secs sense ensucrar

– 1 tassa de dàtils medjoul sense pinyol trossejats petits

– 1 tassa de nous pelades i trossejades

– 1 c/p de vainilla en pols

– pell d’1 taronja ecològica

– 1 c/p de gingebre ratllat

– 2c/s d’oli de coco fos

 

PREPARACIÓ

– Treieu el cor de les pomes i ratlleu-ne 3. De la 4a feu-ne trossets ben petits.

– En un bol gran barregeu els ingredients secs: els flocs de mill, els dàtils trossejats petits, els nabius, les nous, la pell de taronja, el gingebre ratllat i la vainilla.

– A continuació poseu-hi la poma, la ratllada i la talladeta petita. Mescleu bé la preparació. La poma dóna humitat i farà que s’hidratin els flocs de mill, sinó poden quedar les galetes massa farinoses.

– Per últim afegiu l’0li de coco fos i torneu a barrejar bé tots els ingredients. Beureu que queda una massa que per fer les galetes i donar-ls’hi forma caldrà apretar-les una mica.

– Prepareu les safates de la deshidratadora, en aquesta ocasió ho he fet sense les làmines paraflex, així l’aire que circula es reparteix millor i deshidrata millor les galetes.

– Agafeu trossets de massa amb les mans i feu forma de galeta. A mi em van quedar una mica irregulars, no tinc gaire paciència… jijijijiji! Ah! probeu la massa, si us falta dolçor podeu afegir algún dàtil més o potser canyella.

– Col·loqueu les galetes a les safates de la màquina per deshidratar i amb unes 6 hores han de quedar “cuites”. A partir de les 4 hores els hi podreu fer la volta.

Bé doncs, espero que us agradin i que les probeu!

 

NOTES:

Són deshidratades a la deshidratadora, per garantir que mantenen els nutrients i els enzims intactes ja que no puja la temperatura més de 42ºC, però les podeu fer al forn a 100ºC amb la porta oberta. Preesclafeu el forn a 150ºC, i després baixeu la temperatura a 100ºc i amb un parell d’hores les tindreu fetes. Si les feu a 180ºC també us quedaran bé però he de vigilar que no es cremin!

Un pensament sobre “Galetes crudiveganes de poma i nabius

Deixa un comentari