Púding de teff i plàtan

puding de teff i plàtan (1)Aquesta és una recepta que he improvitzat. Algunes vegades que ho faig és perque tinc ingredients a casa que estàn a punt de fer-se malbé, o que a la botiga on normalment compro, em diuen: “si t’ho emportes, ho utilitzaràs?” I si, ho faig servir!!!

El teff és un cereal originari d’Etiòpia sense gluten, que ens va molt bé per variar i no repetir els de sempre (arròs, mill…).

INGREDIENTS

– 1 tassa de flocs de teff

– 2 tasses de llet d’arròs

– 2 plàtans grans o tres de petits ben madurs

– 1 bol de pastanagues al vapor rallades

– 1 got d’avellanes torrades picades

– 2 c/s de farina d’ametlles

– Oli o greix de coco (és lo mateix) de primera premsada

PREPARACIÓ

– La nit abans de preparar el púding, posem en un bol els flocs de teff amb la llet d’arròs. Jo no hi vaig posar res més, però si us agraden les panses les podeu posar en aquest moment.

– Al dia següent, al bol hi afegim la resta d’ingredients i ho mesclem tot. Cal tenir en conte que el forn s’ha de preescalfar, abans de començar amb la preparació el poso en marxa a 150ºC.

– Agafem un motllo i hi posem el greix de coco als laterals i a la base (sinó teniu el greix o l’oli de coco, podeu fer-ho amb oli d’oliva, però el de coco és molt més resistent a l’alta temperatura).

– Evoqueu la preparació al motlle i poseu-ho al forn. Al meu forn hi va estar 30 minuts a 150ºC. Quan veieu que està una mica torradet per sobre, ja estarà. Deixeu-lo refredar i ja us el podreu menjar. Bon profit!

NOTES: Crec que per les persones que mengeu tot cru, podeu deixar les pastanagues crues i posar una mica més de llet d’arròs a la preparació, llavors quedarà com un batut bebible. Si ho probeu ja em direu com us queda.

Si no teniu flocs de teff, ja que són una mica difícils d’aconseguir i una mica cars, podeu utilitzar flocs d’avena (que té gluten) o flocs de mill.

Un pensament sobre “Púding de teff i plàtan

Deixa una resposta a Ester de la Fuente Cancel·la la resposta