Wok de col i tempeh amb vinagreta

saltejat de col i tempeh (2)

Aquí teniu una altra opció per la col, hi ha altres maneres de cuinar-la a part de bullida, com per exemple saltejda al wok! La col ecològica permet aprofitar les fulles verdes, riques en clorofil·la i rica en vitamines i minerals com el calci.

Juntament amb la col us presento el tempeh, és un producte elaborat de la soja o el cigró que l’han fet fermentar. Resulta indicat per la flora intestinal i és més fàcil de digerir que el tofu. De totes maneres tant el tofu com el tempeh els faig bullir 10 minuts abans de cuinar-los a la planxa o saltejats o per fer patés, etc. Així afavorim que no hi hagi interferència en l’absorció d’altres nutrients.

INGREDIENTS

– 1/2 col ecològica amb les fulles verdes

– 1 ceba de figueres gran

– 2 pastanagues grans

– 1 peça de tempeh de soja o cigrons

– 2 alls

– 1 cullerada de postres (c/p) de tahin

– 1 c/p de pasta d’ume

– 2 c/p de concentrat de poma

– una mica d’aigua

– Oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred

PREPARACIÓ

Primer cal posar en una cassola amb aigua bona i una mica d’alga kombu o wakame a bullir el tempeh.

Tot seguit trossejarem la ceba a mitges llunes, la posarem a coure al wok amb oli fins que quedi tobeta. Mentrestant farem la col a tires i la pastanaga a rodanxes diagonals, ho afegirem al wok i anirem saltejant de manera que es vagi coent.

Piquem un allet i també el posem al wok. LLavors el tempeh ja estarà bullit, el treiem de la cassola i si no l’hem picat abans, el piquem ara. L’afegim al wok i seguim saltejant. De seguida ho tindrem a punt. Podem deixar-ho una mica més al dente si ens agrada cruixent.

Prepararem la vinagreta amb l’altre all ben picat, el tahin, la pasta d’ume, el concentrat de poma, un rajolí d’aigua bona i oli d’oliva fins que quedi una textura agradable i que quan la posem al wok es mescli amb els ingredients,  hem d’aconseguir que no quedi massa líquida perque no se’n vagi al fons del wok.

Bon profit!

Espero que disfruteu, m’agradarà que em comenetu el que us vingui de gust . Poc a poc aniré explicant més coses i propietats d’alguns aliments que vaig utilitzant.

Deixa un comentari