Ultimament, m’he cansat d’esmorzar la crema de cereals (arròs, mill…) i he descobert que m’agrada fer-me una tassa de xocolata i un parell de magdalenes.
Si les compro a la botiga, encara que siguin sense gluten venen carregades de sucre i additius que no van gens bé pel nostre cos. Així que sempre que puc opto per fer-les a casa amb ingredients bons. A més, així el Sergi no menja tantes galetes 😉
Veureu que és super fàcil i són boníssimes.
INGREDIENTS
– 4 pomes ecològiques
– 100g de farina d’ametlla
– 150g de farina de fajol
– 2 c/p de vinagre de poma no pasteuritzat
– 1 c/p de bicarbonat
– 1 c/p de canyella
– 2 c/s de xarop d’atavara
– 250g de suc de poma ecològic de Cal Valls
PREPARACIÓ
– Preescalfeu el forn a 180ºC.
– Peleu tres de les quatre pomes, feu-les a talls i poseu-les en un bol.
– Afegiu-hi la farina de fajol i l’ametlla, el vinagre de poma, el bicarbonat, la canyella, el xarop d’atzavara i el suc.
– Triture-ho tot amb el “minipimer” fins aconseguir una massa homogènia de pastís.
– Repartiu la massa en motlles de magdalena. Jo n’utilitzo uns de silicona que van bé per que no s’enganxa la massa.
– Peleu la poma que queda i feu llesques fines per posar a sobre (tal i com es veu a la foto). Si voleu i per que quedi una mica brillant podeu posar una mica d’oli de coco per sobre. Millor que oli d’oliva, ja que el de coco aguanta millor l’alta temperatura.
– Poseu-les al forn 15 minuts fins que estiguin cuites. El temps dependrà del forn i de la potència.
Bon profit, que les disfruteu!
NOTES: La massa també la podeu posar en un motlle de pastís i posar la poma tallada fina a sobre, queda molt bé! Potser necessita més estona de forn per garantir que no quedi cru de dins. Potser uns 35-40 min.
Ja us vaig parlar de les bondats del fajol en aquest post (timbal de fajol)
–
Quina bona pinta!
Quina pena que aquí a Alemanya les ametlles i la farina d’ametlla no són gaire assequibles 🙂 Però és una bona idea, jo també m’avorreixo de tant en tant d’esmorzar mill!
Oh quina pinta!
He anat veient receptes de reposteria i veig que no fas servir mai llevat. Com es? Simplement es pot substituir per bicarbonat en la quantitat adequada?
Gràcies Martina, ets la millor!
Reblogged this on Celler-Adocse.